Snippet

Kebaikan dan keburukan celcom broadband

Oleh disebabkan ramai kawan-kawan dah penah pakai dua2 pakej celcom broadband (384kbps & 3.6mbps), kat sini E-jump nak share sikit ngan korang semua kebaikan dan keburukan celcom broadband nih.celcom broadband ja...maxis E-jump xtahu....

Kebaikan.

  1. Mudah alih (portable)
  2. Download speed laju (bg pakej 3.6mbps)
  3. Simkad modem boleh guna dekat handphone untuk browsing

Keburukan.
  1. Tak boleh guna di kawasan yg tak ada coverage. kalau ada coverage tp bukan HSDPA, speed dia lembap.
  2. Bagi pakej 384kbps, connection akan tertumpu pada satu task aja. maknanya kalau korang tgh browsing, susah nak main ym atau download dari torrent. bg pakej 3.6mbps tak ada masalah ni.
  3. Ip sharing. korang tak akan boleh download dari laman web yg restrict multiple download mcm rapidshare dan megaupload.
  4. Dalam sebulan, akan terdapat salah satu hari dimana korang tak boleh guna langsung internet connection selama lebih kurang 4-6 jam.
  5. Bayaran bulanan mahal.

Apa yang E-jump dapat bagi tahu kat sini...terlebih byk buruk dari baiknya. Bergantung kepada cara orang yang guna jugak. kesimpulannya...pikir la baik2 sebelum korang gunakan celcom broadband (rasanya maxis pun sama...ntah2 lg teruk). Jgn menyesal di kemudian hari.

Leave a Reply